AVPS L.R. Hunters

Turismul cinegetic
Turismul cinegetic este o alternativa ecologică la expedițiile de vânătoare. Se adresează tuturor celor dornici să observe animalele sălbatice, fără a le vâna. Este o modalitate de a petrece timpul liber din ce în ce mai solicitată de către cei care sunt preocupați de sănătate, cunoaștere și protejarea fondului cinegetic.
Fotografia in Natură
Fotografia este de multe ori un pretext pentru plimbare, pentru analiză, pentru cunoaștere mai în detaliu. Este un scop care te poate face mai dinamic, atât pe plan fizic al călătoriilor, cât și pe tărâmul intelectual și sentimental. Realizarea de fotografii te va face să simți că o astefel de activitate face ca timpul petrecut în natură, să fie de cea mai bună calitate.
Vânătoarea
Vânătoarea este o chemare lăuntrică, străveche, pe care o resimțim în mod irezistibil față de vânat și de natură, și totodată este și o activitate conștientă, prin care se exploatează durabil o resursă regenerabilă. Un lucru este însă de netăgăduit: vânătoarea se practică, în general, din pasiune, o pasiune care implică de obicei timp și bani.
Tir vânătoresc
Tirul cu arma lisa Tirul cu arma lisa se practica, de regula, asupra vanatului in miscare. Dificultatea acestui tip de tir este determinata de mobilitatea tintei, influentata, la randul ei, de vitezele diferite si de la schimbarile neprevazute de directie ale acesteia. In plus, intervin obstacolele care pot sustrage vanatul, pentru momente scurte, vederii vanatorului. De aceea tirul cu alice trebuie sa fie rapid si corect, ceea ce solicita...
Răpitoare cu păr
La nivelul țării noastre, folosirea chemătorilor la vânătoarea răpitoarelor cu păr, nu se bucură de un număr prea mare de adepți, fapt care m-a facut să scriu acest articol, încercând să aduc în prim plan câteva aspecte esențiale de care trebuie să ținem cont atunci când mergem la vânătoare de răpitoare cu chemătorile, în speranța că poate pe viitor datorită frumuseții și sportivității, această latură a vânătorii se va extinde și la noi....
Legislaţie vânătoare
Regulament permis vanatoare Regulament din 04/06/2008 (Regulament din 2008) privind autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii Metoda de vanatoare in functie de tipul autorizatiei LEGE Nr. 407 din 9 noiembrie 2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic ORDINUL NR. 539/25.08.2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare
Carnea de vinat se poate consuma fara nici o restrictie, cu exceptia normelor sanitare impuse in zona respectiva Carnea de vanat poseda o valoare nutritionala exceptionala! Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Pierre-Henri Ducluzeau – expert nutritionist al Facultatii de Medicina din Angers, la cererea Federatiei Nationale de Vanatoare (Franta).
Arme și Muniții
Clasificarea armelor de vanatoare In domeniul armelor de foc, inclusiv al armelor de vanatoare, imaginatia constructorilor a avut camp larg de afirmare, dovada fiind reprezentata de multitudinea tipurilor si modelelor acestor arme ingenioase si interesante. Pe parcursul evolutiei lor istorice, s-a renuntat la multe dintre acestea, castigand teren doar cele eficiente, relativ lejere si usor de manipulat, considerate intotdeauna mai moderne.