AVPS L.R. Hunters

Ingrijire Arme

Mai Mult
19 Feb 2015 10:03 - 11 Aug 2015 08:52 #18 de stefan
Ingrijire Arme was created by stefan
Acum ca sezonul de vanatoare este pe sfarsite, trebuie sa ne aplecam foarte serios asupra armelor ce le-am folosit pe parcursul sezonului. Cand spun aceasta ma refer la ingrijirea acestora si depozitarea lor pana la deschiderea noului sezon de vanatoare.
Daca pe parcursul sezonului ne-am limitat doar la o curatire superficiala ( curatirea tevilor si o curatire de suprafata), acum la final de sezon trebuie sa luam in calcul o curatire profesionista care implica demontarea armei pentru curatarea mecanismelor de dare a focului si nu numai.Acest lucru se face de regula de catre persoane specializate in acest sens ( nu recomand sa mergeti pe varianta unui prieten a tot stiutor), acest lucru va scuteste de eventualele neplaceri legate de functionarea pe viitor a armei. Un profesionist poate sa depisteze din timp o problema aparuta la o arma fara ca aceasta sa fie vizibila in vreun fel pana acum si sa o remedieze pana la inceperea noului sezon. Legat de modul de depozitare al armelor pe o perioada mai lunga trebuiesc avute in vedere mai multe aspecte:
1. Arma/armele trebuiesc curatate foarte bine
2. Trebuiesc verificate d.p.d.v. tehnic
3. Se vor aplica substante care protejeaza impotriva ruginei
Nu trebuie sa uitam si de munitia ramasa la finalul sezonului. Aceasta trebuie inventariata si pe cat posibil depozitata in cutii de carton in lada de pastrare a munitiei cu respectarea urmatoarelor aspecte:
1. Munitia trebuie sa fie in stare buna (sa nu existe deteriorari ale acesteia)
2. Trebuie sa fie depozitata pe cat posibil pe calibre, dimensiuni alica si gramaje.
In speranta ca sfaturile prezentate va vor fi de folos va doresc sa depanati amintiri frumoase din sezonul care tocmai se incheie si nu uitati un lucru foarte important: VANATOAREA INSEAMNA RELAXARE IN NATURA SI AMINTIRI DE DEPANAT LA GURA SOBEI CU PRIETENI DRAGI.
Last edit: 11 Aug 2015 08:52 by cristi.purice. Motiv: Corectie
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gdogaru

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Motorizat de Forum Kunena